Lajme

Qindra dele të shtrira përtokë, bariu telefonon pronarin: Hajde se kanë ngordhur të gjitha, mezi shpëtova unë

Banorët vendas mbetën të tronditur sepse më shumë se 500 dele u gjetën të ngordhura pasi thuhet se u g oditën nga një rrufe ndërsa kullotnin në një kullotë malore.

Sipas raporteve të lajmeve, Nikolay Levanov, një pronar delesh, mori një telefonatë shqetësuese nga bariu i tij, i cili i tha se mbi njëqind dele ishin vrarë në një stuhi. Leaov nuk ishte në dijeni se së bashku me tufën e tij, 400 dele të tjera ishin vrarë gjithashtu nga e njëjta goditje.

Ndërkohë që bariu me gjasë ishte me fat, pasi fatmirësisht vetëm u rrëzua pa ndjenja nga rrufeja dhe ishte në gjendje të shërohej. Pamjet t ronditëse të kapura në vendngjarje tregojnë qindra kufoma të hedhura mbi një bar të gjelbër në Gjeorgjinë jugore.

Levanov dhe pronarët e tjerë të deleve u kanë bërë thirrje autoriteteve gjeorgjiane për ndihmë financiare për të ndihmuar me humbjet e tyre masive, por ata thanë se një komision shkencor duhej të përcaktonte nëse rrufeja ishte padyshim shkaku i vdekjes. “Për të qenë i sinqertë, ky është rasti i parë i tillë. Ne nuk kemi dëgjuar që një stuhi mund të vrasë kaq shumë dele”, ka thënë nënkryetari i bashkisë së Ninotsminda, Alexander Mikeladze.

Më 12 gusht, u njoftua se 550 delet do të digjeshin në vend, pasi terreni malor e bëri të vështirë transportimin e tyre larg nga aty.  Një incident i ngjashëm ndodhi në vitin 2016, në Norvegji, kur një tufë prej rreth 300 drerëve veriorë u gjetën të ngordhur në një zonë të largët të Hardanangervidda.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close