fbpx
Lajme

Regjistrimi në universitete/ Çelet raundi i dytë për maturantët, mbyllet më 9 tetor

Në 35 institucionet e larta arsimore, publike e private kanë nisur regjistrimet e raundit të dytë të regjistrimeve, proces ky që mbyllet në 9 tetor.

Procesi i regjistrimit në universitete për fituesit e raundit të parë, vijoi me shtatë faza 48-orëshe. Ndërkaq, ditën që nisi faza e parë e regjistrimit, maturantëve iu vu në dispozicion një ditë kohë për programin e studimit që donin të ndiqnin. Në përfundim të 14 ditëve u mbyllën edhe regjistrimet e raundit të parë.

Në datat 19 dhe 21 shtator u rihap formulari A3 dhe maturantët që nuk arritën të regjistrohen në asnjë degë në raundin e parë, patën të drejtën e aplikimit me formularin A3 në 3 ditë në dispozicion.

Pas përfundimit të procesit të formularit A3 rifilloi përsëri e njëjta procedurë, ku të dhënat iu dërguan universiteteve dhe ditën e sotme, pra me 30 shtator nis raundi i dytë i regjistrimeve që është që tashmë jo me 7, por me 5 faza, duke qenë se numri i studentëve është i reduktuar. Raundi i dytë kryhet në 5 faza 48-orëshe dhe mbyllet në 9 tetor.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button