Lajme

Reshjet pushuan, por problematikat vijojnë! Çfarë lanë pas përmbytjet në Vlorë

Prej tre ditesh reshjet e shiut kane ndaluar ne te gjithe territorin e qarkut Vlore por problematikat qe ato sollen si pasoje jane te medha . Pervec demtimit te ures se Mifolit ku lumi Vjose doli nga shtrati nuk mbeti pa u demtuar dhe ura e Mesaplikut e vetmja ure qe lidh bashkine e Selenices me fshatin .

Aty banojne per gati me shum se 300 familje dhe kujtojme qe te dielen ku situata u perkeqesua dhe fshati u mbulua nga uji ata u izoluan ne banesat e tyre derisa situata u permiresua . Por pas kesaj ura e Mesaplikut pesoi deme te medha duke u bere keshtu thuajse e pakalueshme banoret e kan te pamundur te kalojne aty pasi ajo ure eshte e vetmja rruge qe te con ne dalje apo hyrje te fshatit por qe prej te dieles ajo ka marre nje pamje tjeter duke mbizoteruar mbi te balta dhe pellgjet me uje .

Ata thane se arriten te krijonin dicka provizore me buxhetin e tyre duke vendosur gure ne menyre qe te kalonin mbi ta ndersa nuk lane pa permendur se gjate diteve me reshje ne zone ka patur probleme dhe me furniziminn me energji elektrike . Demet nuk ishin pak edhe ne kete zone , ndersa siperfaqe te tera toke u perfshine nga prezenca e ujit duke u demtuar keshtu edhe te mbjellat e tyre .

Ne nje inspektim ne kete zone nga prefekti i qarkut Vlore Flamur Mamaj dhe kryetari i bashkise Selenice Pellumb Binaj ata pane nga afer gjendjen ne te cilen ka perfunduar ura pas ndalimit te reshjeve te shiut . Prefekti i qarkut Vlore zoti Mamaj beri nje permbledhje te te gjitha fshatrave te lumit te Vlores ku pati problematika ndersa kryetari i bashkise Selenice u shpreh se tashme jane marre te gjitha masat per rindertimin e argjina tures se ures dhe puna do te nise se shpejti .

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close