Lajme

Rezultati për 15 minuta, kompania belge pretendon se ka krijuar testin e antitrupave 100 për qind të saktë

Një firmë bioteknike belge pretendon se ka zhvilluar një test të antitrupave për koronavirusin që sipas tyre është 100 përqind i saktë. ZenTech me bazë në Liege tha se kishte filluar të bënte dhjetëra mijëra teste në javë të certifikuara nga qeveria. Kompania Zentech planifikon t’i hedhë ato në tregun e Belgjikës së pari përpara se të përshpejtojë prodhimin në tre milion në muaj në mënyrë që testet të mund të përdoren në vendet e tjera të Evropës.

Pajisjet zbulojnë nëse dikush më parë ka pasur koronavirus dhe që nga atëherë është shëruar. Kjo zbulohet edhe nëse personat nuk janë të vetëdijshëm se janë infektuar. Rezultatet zgjasin 15 minuta.

Shkencëtarët thonë se ato janë vendimtare për vendet që dalin nga bllokimi, sepse ata mund të tregojnë se kush ka të ngjarë të ketë imunitet ndaj virusit. Njoftimi ngjall shpresat për testimin e antitrupave në Mbretërinë e Bashkuar, ku Qeveria ka luftuar për një të besueshëm pasi duhet për përdorim në masë. Britania thotë se nuk do të marrë parasysh testimin e antitrupave që është më pak se 98 përqind i saktë. Ekzistojnë dy lloje të ndryshme të testeve të antitrupave – një që bëhet në shtëpi dhe zgjat disa minuta, dhe një tjetër që është për në laborator për t’u analizuar. Të dy versionet e testit kryhen duke përdorur një mostër gjaku.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close