Lajme

Rrëfimet e shqiptarëve që ikin ilegalisht me gomone në Angli: Shkojmë më lehtë, por kthimi është i vështirë

Është e vështirë të gjesh një 20-30 vjeçar në vendin tonë që nuk ka njohur një bashkëmoshatar që ka ikur në Angli me gomone. Ndryshe nga para disa vitesh kur rrugëtimi ishte rraskapitës, zgjaste për disa ditë, javë apo dhe muaj, kishte një kosto të madhe dhe kurrë nuk ishte e sigurt mbërritja, sot është bërë sikur Anglia të jetë disa kilometra larg nga vendi ynë dhe ikjet me gomone janë kthyer në një “udhëtim turistik” ose të paktën kështu shfaqet situata në rrjetet sociale si dhe nga deklaratat e personave që kanë ikur në Angli nga Shqipëria.

V.T tregon se ka ikur në Angli në vitin 2016. Ishin ndërmjetës që bënin lidhjen midis personave të interesuar dhe trafikantëve.

Rruga për në Angli bëhej me fugona, gomone, këmbë dhe kamiona. Ishte fat nëse nuk i kapte asnjë polici.

“Deri në Francë kam shkuar me avion. Atje më pas do lëvizja me gomone për në Angli”.

V.T e ka provuar 3 muaj rresht për të shkuar me gomone por nuk ka mundur. Është munduar të niset edhe nga Belgjika por janë kthyer sepse ishte e pamundur, herë sepse kapiteni i gomones lajmërohej se kishte kontrolle policore e herë sepse ishte koha e keqe dhe rrezikonin të mbyteshin. Ka provuar edhe të kalojë me këmbë me grupin e tij por janë kthyer në gjysmë të rrugës sepse po i priste policia.

“Kemi ecur derisa na janë grisur edhe këpucët dhe më pas na kanë lajmëruar se ka kontrolle. Jemi kthyer”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close