KultureLajme

Rreth 90 milion lekë të vjetra për rikualikifikimin e qendrës së fshatit Dukat

Nje investim i bashkise Vlore,ndersa investimi pritet te perfundoje ne afatin kohor te tre muajve. Nje nga kerkesat e komunitetit me qellimin qe qendra e fshatit Dukat te rikualifikohej dhe rikthehej ne ansamblin e nje qendre per te gjithe historine qe vete ajo perfaqeson.

Kryetyari i bashkise se Vlores Dritan Leli ka inspektuar nga afer punimet e startuara prej pak javesh ne kete qender te fshatit Dukat,ndersa vete Leli ka theksuar se qellim mbetet respektimi i kultures dhe tradites se kesaj zone.

Edhe pse fshati Dukat nuk u perfshi ne projektin e 100 fshatrave,interesimi i bashkise dhe i vete kryeyarit te bashkise ka bere te mundur sigurimin e fondeve per nje investim me mjaft vlera per fshatin Dukat. Do te preken duke nisur nga shkolla e kuqe,nje nga ambientet e kerkuara me insistim per tu realizuar nga vete komuniteti dhe do te vijohet me te gjithe qendren e fshatit.

Vlera e investimit shkon ne rreth 90 milion leke te vjetra,por ne vijim me qellimin edhe per tu siguruar fonde te tjera shtese me qellimin qe fshati Dukat te kete nje qender te re dhe te rikualifikuar per ti dhene kesaj zone investimet e duhura dhe padyshim vlerat e rendesishme historike dhe kulturore qe vete ajo perfaqeson.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close