Lajme

Rruga që lidh Korçën me Beratin/ korridor i ri për turizmin dhe ekonominë

Një korridor i ri hapet për turizmin dhe ekonominë e dy qarqeve tona, Korçë e Berat, me investimin e ri që nis në infrsatrukturës rrugore midis këtyre dy zonave.

Ministri i Mbrojtjes, Niko Peleshi, kandidat për deputet i PS-së në qarkun e Korçës, bën të ditur se me mbështetjen e TAP po ndërtohet një nga akset rrugore, sa turistike as edhe historike sikurse është segmenti Qafa e Martës – Backë, që mundëson lidhjen Korçë – Skrapar – Berat.

“Më në fund ia dolëm të arrijmë mbështetjen nga TAP për të ndërtuar një segmentet rrugor, sa turistik aq edhe historik. Segmenti Qafa e Martës – Backë mundëson lidhjen Korçë – Skrapar – Berat”- shprehet Peleshi.

Peleshi shpreh falenderime për deputetet e këtyre dy qarqeve, ku kalon aksi rrugor, që lobuan për këtë projekt, ministrin e Turizmit dhe Mjedit Blendi Klosi dhe ministren e Infrastrukturës dhe Energjisë Belinda Balluku dhe padyshim Malforin, drejtorin e TAP për Shqipërinë.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: