Lajme

SHBA edhe më e ndarë/ Demokratët fitojnë kongresin, republikanët ruajnë senatin

Nuk do të ketë as valë blu dhe as të kuqe në zgjedhjet amerikane të mesmandatit. Megjithëse Trump e e ka shpallur një fitore të madhe rpublikanët ashu si ç pritej kanë ruajtur kontrollin e Senatit. Ndërsa demokratët kanë marrë kontrollin e Dhomës së Përfaqësuesve që e pengon qeverinë në hartimin e ligjeve.

Në qoftë se Demokratët amerikanë arrinë ta marrin kontrollin  e Dhomës së Përfaqësuesve në zgjedhjet e mesmandatit, është një goditje serioze Presidentit Donald Trump. Kjo sepse duke marrë kontrollin e dhomës më të ulët të Kongresit e cila për Demokratët ndodh për herë të parë në tetë vjet, do t’u mundësojë atyre të pengojnë axhendën e presidentit.

Në këto zgjedhje që vizatijnë një vend gjithnjë e më të ndarë amerikanët zgjedhin 35 senatorë në 33 shtete, si dhe 435 anëtarë të Dhomës së Përfaqësuesve.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close