fbpx
Lajme

Shifrat dra.ma.tike/ ‘Lu.fta e ftohtë’ në rrugët e Shqipërisë, ja sa të vde.kur

Shefi i sigurisë rrugore Skënder Ismaili, i ftuar mbrëmjen e sotme në “Opinion” në Tv Klan u shpreh se numrin më të madh të aksidenteve rrugore e shkaktojnë drejtuesit e mjeteve, ndërsa tha se 60% e ngjarjeve ndodhin në zonat rurale.

Ismaili, duke iu referuar shifrave të 10 mujorit të fundit, tha se janë shkaktuar 1366 aksidente nga të cilët ka 193 vi.ktima dhe 233 të plagosur.

“Janë shkaktuar 1366 aksidente nga të cilët ka 193 viktima, 233 të plagosur. Aksidentet rrugore sot konsiderohen një epidemi për shoqërinë se një nga një marrin jetë. Në totalin e ngjarjeve rrugore nëse i marrin, numrin më të madh e zënë veprimet e përdoruesve të rrugës, këmbësoret dhe drejtuesit e mjeteve, 1318 nga rreth 1600 shkelje në total, 28% e ngjarjeje rrugore janë sjelljet e gabuara të këmbësorëve.

Në totalin e shkeljeve rrugore që ka konstatuar policia gjatë këtij 10 mujori, janë 2276 raste të përdorimit të pijeve alkoolike.

Numrin më të madh të aksidenteve e shkaktojnë drejtuesit e mjeteve. 60% të ngjarjeve i kemi pasur në zonat rurale”.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button