Lajme

Shpërndahet fondi nga buxheti i shtetit për partitë politike që marrin pjesë në zgjedhjet e 14 majit, Berisha sërish pa gjë, ja si ndahen paratë

Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve përcaktoi sot sasinë e fondit të buxhetit të shtetit që do t’u shpërndahet si paradhënie partive pjesëmarrëse në zgjedhjet për organet e qeverisjes vendore, të datës 14 maj 2023.

Fondi 97,064,530.08 lekë u shpërnda si më poshtë vijon:

Partia Demokratike (PD) 4.963.584.24 lekë

Partia Republikane (PR) 3,012,429.13 lekë

Partia Aleanca Progresiste L.ZH.K 1,100,255.80 lekë

Partia Socialiste e Shqipërisë (PS) 42.833,466.73 lekë

Partia e Lirisë (PL) 15,594,215.8 lekë

Partia Drejtësi, Integrim dhe Unitet (PDIU) 4,260,606.71 lekë

Partia Fryma e Re Demokratike (FRD) 1,194,064.75 lekë

Partia Demokracia Sociale (PDS) 1,123,779.90 lekë

Partia Socialdemokrate (PSD) 0 lekë

Bindja Demokratike (BD) 639,798.69 lekë

Partia e Gjelbër (P.GJ) 797,915.09 lekë

Partia Aleanca Demokristiane e Shqipërisë (ADK) 448,974.27 lekë

Aleanca Arbnore Kombëtare (AAK) 532,820.88 lekë

Partia Uniteti Kombëtar (PUK) 562,618.08 lekë

Komisioneri miratoi edhe modelin e aktmarrëveshjes së bashkëpunimit ndërmjet Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve dhe partisë politike që përfiton fondet nga buxheti i shtetit dhe Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Gjithashtu, miratoi kërkesat e televizioneve “Star Plus”, “Syri Tv”, “Klan Tv” dhe media online “Albanian Post”, për vëzhgimin e zgjedhjeve për organet e qeverisjes vendore.

Në këtë seancë u vendos dhe dhënia e autorizimit për ndryshimin e vendndodhjes së QV nr. 1977/00, QV nr. 1977/01, QV nr. 1977/02, QV nr. 1977/03, QV nr. 2021/00, QV nr. 2021/01, Bashkia Tiranë, QV nr. 1080/00, Bashkia Bulqizë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close