Lajme

Shqipëria vendi më i lart me të diplomuar në arsim të lartë

Sipas të dhënave të publikuara, vendi ynë ka përqindjen më të lartë të të diplomuarve në vitin 2017 me Arsim të Lartë, gati 25%, ndjekur nga Serbia me 19.7%. Projekti është i financuar nga BE.

Të dhënat e publikuara sot nga një projekt i financuar nga BE si analizë per rininë në vendet e Ballkanit Perëndimor dëshmon se Shqipëria ka përqindjen më të lartë të diplomuarve me arsim të lartë krahasuar me vendet e tjera të rajonit, ku njëkohësisht risku i varfërisë mbetet më i ulëti.

Sipas të dhënave të publikuara, vendi ynë ka pëqindjen më të lartë të të diplomuarve ne vitin 2017 me Arsim te larte, gati 25%, ndjekur nga Serbia me19.7% Serbia, Mali i Zi me 14% dhe 11% Maqedonia.

Ndërkohë një tjetër e dhëne interesante ka të bëjë me riskun e varferisë, ku sipas të dhënave të publikuara, Shqipëria ka nivelin më të ulët me 16%, ndërkohë që Maqedonia e ka 24% dhe Serbia 30%. Lexo.al

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close