Lajme

Shqiptarët mashtrojnë greken në Selanik, i zhvatin 77 mijë euro

Një grup hajdutësh mashtrues i kanë vjedhur një 61-vjeçareje në Selanik plot 76.500 euro.

Grupi kriminal përbëhet nga pesë persona nga Shqipëria dhe Kosova. Ata prezantoheshin si teknikë të një kompanie kontabiliteti duke thënë se ofronin shërbime për mbrojtje të llogarive bankare, raportojnë mediet greke.

Më pas kanë përfituar dhe kanë fituar akses në celularët dhe kompjuterët e tyre , nëpërmjet instalimit të aplikacioneve.

Rasti po hetohet nga oficerët e policisë së Departamentit të Sigurisë Pylaia – Chortiatis dhe në dosjen e lëndës përfshihen veprat e organizatës kriminale, mashtrimi, mashtrimi kompjuterik dhe aksesi i paligjshëm në të dhënat e sistemit informativ, të vazhdueshme.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close