Lajme

Shqiptarët me gomone në Angli/ Sekretarja e Brendshme: Dua t’i nis në Ruandë, gënjejnë kur thonë se…

Sekretarja e Brendshme Suella Braverman tha se do të ndryshojë ligjin për të ndaluar emigrantët që kalojnë Kanalin nga Franca me gomone.

Në konferencën e partisë Konservatore ajo tha se do të parandalojë “abuzimin” e ligjeve moderne të skllavërisë nga kontrabandistët. Qeveria duhet të bëjë plane për të dërguar azilkërkuesit në Ruandë.

Më shumë se 33,500 njerëz kanë hyrë në Mbretërinë e Bashkuar këtë vit me varka të vogla, shifra më e lartë që nga fillimi i regjistrimeve.  Sipas sistemit të vendosur nga paraardhësja e Braverman si sekretare e Brendshme, Priti Patel, refugjatët nuk mund të kërkojnë azil në ujërat territoriale të MB. Braverman tha se do të punonte ngushtë me francezët për të ndihmuar në shkurtimin e kalimeve të kanaleve.

“Unë do të shikoj të sjell përpara legjislacionin për ta bërë të qartë se e vetmja rrugë për në MB është përmes një rruge të sigurt dhe ligjore,” tha ajo.

Sipas planeve, emigrantët që qëllimisht hyjnë në Mbretërinë e Bashkuar ilegalisht nga një vend i sigurtë duhet të kthehen me shpejtësi në vendin e tyre ose të zhvendosen në Ruandë. Plani i azilit në Ruandë u krijua në prill për të marrë azilkërkuesit që kalojnë Kanalin në Mbretërinë e Bashkuar me një biletë me një drejtim për në Ruandë për të kërkuar azil atje.

Qeveria ka thënë se skema do të dekurajojë të tjerët që të kalojnë Kanalin. Fluturimi i parë u anulua disa minuta para nisjes, në qershor, pas një ndërhyrjeje të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut.

Braverman akuzoi gjykatën për minim të sovranitetit të kufijve të Anglisë. Duke folur në një ngjarje të veçantë në konferencën e partisë në Birmingham, Braverman tha se ishte “ëndrra” e saj që të niste një fluturim në Ruandë përpara Krishtlindjeve.

Akti i Skllavërisë Moderne, i prezantuar nga ish-kryeministrja Theresa May, do të rishikohet për të ndaluar migrantët që të shmangin deportimin. Sekretarja e Brendshëm tha se shumë nga ata që mbërritën përmes kanalit ishin shqiptarë që kishin paguar kontrabandistët për të hyrë në MB.

“E vërteta është se shumë prej tyre nuk janë skllevër modernë dhe pretendimet e tyre se janë trafikuar janë gënjeshtra,” tha ajo.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close