Lajme

“Shqiptarët pjesë e Cámorra”, merren 14 restorante lùksoze në qendër të Romës, me shumën marramendëse

Klani máfioz i “Cámorra” kishte shtënë në dorë 14 restorante lùksoze në qendër të Romës, të paktën kështu ka rezultuar nga hetimi i kárabinierëve, që çoi në árrestimin e 13 personave gjatë ditës së djeshme, nën ákuza të ndryshme. Aku.zat e ngritura ndaj tyre janë ajo e “zhvátjes”, “regjistrim të aseteve fiktive, duke përdorur metoda máfioze” dhe “ábuzime me kreditë”. Pasuritë e seku.estruara kapin shifrën e 4 milionë eurove. Klanet kishin ardhur për të menaxhuar aktivitete të ndryshme tregtare në kryeqytet dhe shumë nga interesat ekonomike të Kamorrës ishin përqendruar në këto restorante të vendosura në qendër të qytetit.

Janë katërmbëdhjetë restorante të sek.uestruara nga karabinierët në Romë, të vendosura në zemër të kryeqytetit, dhe që menaxhoheshin nga klani Moccia-C.morra. Restorantet ndodhen në: në zonën e Panteonit, përmes Coronari, Trastevere, Fontana di Trevi, Castel San’Angelo, Quirinale dhe Piazza Navona.

Sipas mediave italiane, në raportin e saj gjatë hetimit të kësaj cështje, DIA ka dalë në përfundimin se në përgjithësi tendenca e grupit është ajo e përdorimit të “metodave máfioze”. Të gjitha grupet janë drejtuar nga individë të cilët janë të rrez.ikshëm e të dhu.nshëm. Kohët e fundit, është shfaqur një lloj tendence e re ndaj dhu.nës që përdoret për të realizuar kr.imet, e cila i atribuohet kr.iminelëve, kryesisht tra.fikantë dr.oge pjesëtarë të Kamorrës, e të Cosa Nostra-s, të cilët janë grupe të huaja të k.rimit, në veçanti ato shqiptare.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close