Lajme

Shqiptari kapet me 500 litra raki në portin e Barit

Plot 500 litra pije al koolike të distiluar të prodhimit shqiptar, raki, pa dokumentacion tregtar dhe shëndetësor që legjitimon transportin e tij, u kapën në Portin e Barit në një operacion të përbashkët të kryer nga Guardia di Finanza, Policia Kufitare dhe zyrtarë të agjensisë së D oganave. Mediat italiane bëjnë  të  ditur se gjatë një kontrolli të kryer në një autobus të sapo zbritur nga një traget nga Shqipëria, rezultoi r akia ishte fshehur me zgjuarsi në një ndarje të f shehur brenda automjetit. Por pas kontrollit të  imët u gjetën 85 bidona plastikë që përmbajnë Raki: një distilim shqiptar i ngjashëm me pijen Grappa italiane.

Bidonat ishin vendosur në një fund të dyfishtë natyror të dhomës së bagazhit, të mbyllura me një hapje të fshehur dhe të zhbllokuara duke tërhequr një tel çeliku të vendosur në një ndarje tjetër ngjitur. Shoferi i autobusit u gjobit dhe u k allëzua. Veprat e pretenduara variojnë nga kontrabanda në transportin e paautorizuar të mallrave të akcizës. Automjeti i përdorur për transport të p aligjshëm iu nënshtrua konfiskimit dhe ndalimit administrativ për tre muaj.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close