Lajme

Shuhet në moshën 54- vjeçari ambasadori gjerman në Kinë

Ka ndërruar jetë në moshën 54-vjeçare ambasadori gjerman në Kinë, Jan Hecker. Lajmin e h idhur e dha Ambasada Gjermane, ndërsa bën me dije se v iktima kishte nisur detyrën e re 2 javë më parë. Nuk janë dhënë detaje për shkakun e v dekjes së tij.

Për këtë ngjarje të rëndë ka reaguar zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme gjermane. “Ne jemi thellësisht të t rishtuar dhe të t ronditur kur mësuam për vd ekjen e papritur të ambasadorit gjerman në Kinë. Zemrat tona janë me familjen e tij dhe miqtë dhe kolegët e tij në këtë kohë”, tha ai.

Mësohet se Hecker mori postin e tij si ambasadori i 14-të gjerman në Kinë në fund të gushtit, ndërsa më parë ka punuar si Drejtor i Departamentit të Politikës së Jashtme, Sigurisë dhe Zhvillimit dhe kishte qenë këshilltar i politikës së jashtme të Angela Merkel që nga viti 2017.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: