Lajme

Situata gripale në Vlorë/ Urgjencat plot me fëmijë e të rritur

Në spitalin rajonal të Vlorës rreth 80 pacientë kërkojnë ndihmë cdo ditë për simptoma gripale. Sipas mjekes infeksioniste Arsilda Gjataj të prekur nga virozat janë jo vetëm moshat e mëdha, por dhe të rinjtë e fëmijët.

Ndërsa nga 80 vizitat, rreth 12 marrin shërbim hospitalor. “Nga këto mesatarisht mund të shtrohen 7-8 raste në klinikën e sëmundjeve efektive. Në shërbimin e patologjisë shtrohen mesatarisht 10-12 raste me temperatura të larta rezistente dhe komplikacionet respiratore. Ditë-qindrimi është mesatarisht 4-5  ditë”- shprehet mjekja Gjataj.

Por nuk kanë munguar dhe rastet kur pacientët janë nisur për shërbim të specializuar për në spitalin Shefqet Ndroqi në tiranë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close