Lajme

“Situata në Kakavijë është trágjike”, thirrja e kryebashkiakut të Finiqit: Të hapet menjëherë…

Kryetari i Bashkisë së Finiqit i ka bërë thirrje palës greke që të hapë pikën kufitare të Qafë Botës pasi situata në Kakavijë është trágjike. Në letrën drejtuar zv. ministrit të brendshëm grek, Nikos Hardalias, thotë se është bërë kërkesë për hapjen e Qafë Botës për të evituar radhët e emigrantëve shqiptarë, por nuk e kupton pse Greqia qëndron indiferente.

Thirrja e kryetarit të Bashkisë Finiq: I nderuari z. Hardalia. Situata ne vendkalimin kufitar Kakavia eshte trágjike dhe nese nuk operohet menjehere kalimi Mavromatio, pasojat do te jene negative sepse nje grumbullim i tille i mijera njerezve ne temperatura te larta dhe mungesa e kushteve te sherbimit eshte rrèziku i sherbimit përhapja e epidemisë së famshme ose sèmundjeve të tjera ngjitëse në fushën e minoritetit kombëtar grek.

Bashkitë Deropolis dhe Phoenix janë dy bashki me shumicë qytetarësh grekë, të cilët zotërojnë një banesë si në Shqipëri ashtu edhe në Greqi, i përkasin zonave afër dhe është e padrejtë të trajtohen në mënyrë të tillë. Askush nga ne nuk kundërshton masat parandaluese, por indiferencën dhe jo zgjidhjen e saj, ndërkohë që ka, për problemin e krijuar, ky qëndrim është i papranueshëm.

E di që si deputetët ashtu edhe Guvernatori Rajonal i Epirit sugjeruan që Mavromatios të hapet si zgjidhje e menjëhershme, por ende nuk kemi marrë përgjigje. Pse kjo indiferencë? Edhe një herë insistojmë: Mavromati të hapet menjëherë në mënyrë që njerëzit tanë që erdhën për të parë shtëpitë e tyre në vendlindje të kthehen në shtëpitë e tyre. Kryetari i FOINIKAIA-s dhe presidenti i partisë greke.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: