Lajme

Skandali i të dhënave, privatizohet “e albania”? Si përgjigjet ministrja Balluku

Portali qeveritar “e albania” nuk do të privatizohet pas skandalit të publikimit të të dhënave. Kjo është konfirmuar nga ministrja e Infrastrukturës, Belinda Balluku, e pyetur lidhur me sigurinë e të dhënave që gjenden në portalin “e albania”. Sipas Ballukut për të mbrojtur këto të dhëna në janar të vitit që vjen, të dhënat do të mbrohet nga kompania “Jones Group”. Pyetje: A ka qeveria projektligj që “E Albania” të menaxhohet nga privati?

Balluku: Nëse ky është një lajm që qarkullon është i rrem. Nuk ka plan për privatizim i “e albania”. Të dhënat personale disponohen tashmë dhe janë kthyer në lojë por nuk ka një plan të tillë. Për hapat, Rama e ka bërë me dije që në Janar kemi kërkuar mbështetje të një kompania të madhe Jons Group që sot e ka një prezencë në Shqipëri. Mbron për sulmet kibernetike. Kemi kërkuar të vijën ditët e para në janar për të bërë një analizë për databaset.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: