Lajme

Soreca: 75 milionë euro nga BE për rindërtimin e shkollave

Kryeministri Edi Rama i shoqëruar edhe nga ambasadori i BE-së në vendin tonë, Luigi Soreca vizituan sot punimet në një shkollë në Kurbin, me financim të Bashkimit Evropian. Në fjalën e tij, ambasadori Soreca u shpreh se janë financuar 75 milionë euro për 60 shkolla.

Sot jemi në Kurbin me kryeministrin, po ashtu edhe me miqtë tanë nga PNUD për të vizituar dy shkolla që po rindërtohen në sajë të programit të BE 75 milionë euro për më shumë se 60 shkolla dhe janë këto fonde të dhurua nga KE.

Në këto shkolla po vlerësojmë cilësinë e ndërtimit. Ky është soldiariteti i BE për Shqipërinë në formë konkrete.

Me anë të këtyre fondeve që janë dhuruar për më shumë se 25 mijë nxënësve të shkollave 9-vjecare dhe të mesme. Europa është këtu”, u shpreh Soreca.

Nga ana e tij, kryeministri Rama falënderoi diplomatin evropian për kontributin që kanë dhënë. Sipas Ramës, shkollat e reja që po ndërtohen janë me standarde dhe nuk kanë asgjë më pak se shkollat e BE.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close