Lajme

Studentët radikalizojnë protestën: Plotësoni kërkesat ose futemi në grevë urie!

‘Në se nuk plotësohen të gjitha kërkesat, protesta do të përshkallëzohet dhe do të futemi edhe në grevë urie’, kanë lëshuar ultimatumin studentët, në ditën e tretë të protestës.

Gjatë fjalimeve të tyre ata kanë ripërsëritur edhe 3 ( nga katër) kërkesat e panegociueshme për qeverisë Rama: Përgjysmimi i tarifave vjetore; Përmirësimi i kushteve në konvikte; dhe përfaqësimi i studenteve në bordet e universiteteve.

Deri më tani ministria qeveria ka plotësuar vetëm heqjen e pikës 4, të një VKM-je, sipas së cilës studentët duhet të paguanin 670 lekë të reja, për çdo kredit provimi të mbartur apo të dhënë në vjeshtë.

Sot përveç ultimatumit që i kanë dhënë qevrisë për radikalizim të protestës, studentët kanë bërë publike edhe axhendën për javën tjetër. Ata kanë deklaruar se të dielë edhe ditën e hënë, nuk do të ketë protesta, por ato do të rinisin edhe më të organizuar dhe të fuqishme, mëngjesin e të martës, më 11 dhjetor.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close