Lajme

Studimi gjerman për Shqipërinë: 39% besojnë se pasuria nuk vihet në mënyrë të ndershme

Fondacioni gjerman “Fridrih Ebert” ka bërë një studim mbi ekonominë në Shqipëri, duke synuar të ketë në fokus sistemin ekonomik dhe rolin e shtetit në shoqëri. Sipas studimit, 66% e të anketuarve ose 2 në 3 banorë, besojnë se shpërndarja e e pabarabartë e të ardhurave po bëhet gjithnjë e më shumë problem. Ndërkaq, 39% e tyre mendojnë se pasuria e krijuar nga të pasurit nuk është vënë me punë të ndershme.

Po ashtu sipas studimit për të cilin kanë punuar Selami Xhepa dhe Adrian Civici, opinioni publik (43.50%) beson se politikat e derisotme u kushtojnë më shumë vëmendje interesave të sektorit privat dhe pak vëmendje interesave të popullatës. Pra, sistemi është i disbalancuar në favor të kapitalit.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: