Covid-19Lajme

Studimi: Kombinimi i vaksinave Pfizer dhe AstraZeneca është më efektiv dhe i sigurt

Studimi i fundit bërë nga shkencëtarë spanjollë ka treguar se kombinimi i AstraZeneca dhe Pfizer ka treguar se është efektiv dhe i sigurt. Sipas studimit, prania e antitrupave në gjak ishte deri 30 deri në 40 herë më i lartë tek personat që morën një dozën e parë të AstraZeneca dhe dozën e dytë të vaksinës Pfizer.

Po ashtu, niveli i antitrupave që neutralizojnë koronavirusin është dyfishuar pas administrimit të dozës së dytë të AstraZeneca. Rreth 670 vullnetarë midis moshave 18 dhe 59 vjeç të cilët ishin vaksinuar me dozën e parë të AstraZeneca morën pjesë në studim, me rreth 450 prej tyre që u vaksinuan me Pfizer.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: