Lajme

Subvencione, MBZHR lehtëson masat edhe për peshkimin

Ministria e Bujqësisë ka ndryshuar udhëzimin aktual për administrimin e fondeve ne bujqësi, duke shtyrë deri më 31 korrik afatin për dorëzimin e dokumentacioneve, që i jep më shumë kohë fermerëve aplikantë për subvencione në bujqësi.

MBZHR, bën të ditur se, një lehtësi është bërë sa i takon edhe masës mbështetëse për rinovimin e infrastrukturës së anijes së peshkimit. Tashmë nuk do të jetë me detyrim që aplikuesi të jetë pronar i anijes, pasi jepet mundësia që subjekti mund të jetë edhe  posedues sipas kontratave noteriale me pronarin, me afat jo më pak se 5 vite nga lidhja e kontratës me AZHBR-në.

Në rastin e posedimit me kontratë, aplikanti duhet të jetë i përcaktuar në lejen e peshkimit.

Po ashtu edhe për këtë masë ka shtyrje afatesh me një muaj në nxjerrjen e dokumenteve të anijes.

Konkretisht, në udhëzim thuhet se, “referuar tavaneve të financimit, AZHBR-ja njofton aplikantët e renditur mbi vijën e financimit dhe që do të kryejnë riparimet e anijeve në Republikën e Shqipërisë, për nxjerrjen në dokumenteve të anijes jo më vonë se 31 gusht 2023, në mënyrë që të vijohet me realizimin e kontrollit para lidhjes së kontratës”.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close