Lajme

Testi i maturës shtetërore, më i lehtë se në të kaluarën

Do të merret parasysh zhvillimi mësimit online, Maturantët e këtij viti do të përballen me provime të një vështirësie deri mesatare duke marrë parasysh rrethanat e mësimit online.

Drejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore sqaron se rreth 80% e të gjithë testit do të jetë në nivelin e parë dhe të dytë, ndërkohë që pragu i kalueshmërisë është 25%.

Ekspertja e arsimit Linda Pino, e sheh me rëndësi publikimin e modeleve teë testit që do të këtë matura e vitit 2021. Testet do të përmbajnë pyetje me shtjellim dhe me alternativa, me një total prej 60 pikësh. Tv Klan

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: