Lajme

“Transporti për fëmijët mbetet një sfidë”, Kushi: Po punojmë për rimbursimin e biletës

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Evis Kushi dhe ajo e Rinisë dhe Fëmijëve, Bora Muzhaqi po mbajnë një konferencë për bilancin e 2022-it dhe pritshmëritë e këtij viti. Kushi u shpreh se transporti për fëmijët mbetet një sfidë po punojnë për rimbursimin e biletës.

“Është sfida tonë. Kemi hapa pozitivë por ka ende shumë punë sepse jo në të gjitha zonat periferike mbulohet shërbimi i transportit që të ketë një mjet që ofron shërbimin. Ne i rimbursojmë familjet dhe ata gjejnë zgjidhje alternative. Qëllimi të garantojmë trasportin për nxënësit.

Ne rritëm rimbursimin e biletës së transportit për nxënësit sepse çmimi ishte jo i leverdishëm për operatorët kështu që rritja e çmimit që ne mbulojmë i nxit më shumë. Ky vendim që kemi marrë presim të ketë më shumë impakt. Jemi të fokusuar te ky proces sepse është i lidhur ngushtë në klasat kolektive.

Të transferohen drejt shkollave ku mësojnë në kushte normale. Por në rast se ka mundësi transporti, janë të detyruar të jenë në shkolla ku nuk ofrohet mundësia më e mirë.”, tha Kushi.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close