fbpx
Lajme

Trump reagon ashpër ndaj Bankës Botërore: Mjaft i huazuat para Kinës

Presidenti i SHBA Donald Trump ka bërë thirrje që Banka Botërore të ndalojë huazimin e parave për Kinën, një ditë pasi institucioni miratoi një plan kredie për Pekinin me kundërshtimet e Uashingtonit.

Banka Botërore miratoi të enjten një plan për të ndihmuar Kinën me 1.5 miliard dollarë kredi me interes të ulët çdo vit deri në qershor 2025. Plani kërkon që kreditimi të “ulet gradualisht” nga mesatarja e mëparshme pesëvjeçare prej 1.8 miliardë dollarë. “Pse Banka Botërore po i huazon para Kinës? A mund të jetë e mundur kjo? Kina ka shumë para, dhe nëse i nevojiten të tjera, ata i krijojnë ato. STOP! ”Ka shkruar Trump në një postim në Tëitter.

“Huadhënia e Bankës Botërore për Kinën ka rënë ndjeshëm dhe do të vazhdojë të zvogëlohet si pjesë e marrëveshjes sonë me të gjithë aksionarët tanë përfshirë Shtetet e Bashkuara,” tha Banka Botërore në një deklaratë me email për Reuters.

“Ne eliminojmë huadhënien ndërsa vendet bëhen më të pasura.”

Banka Botërore huazoi Kinën 1.3 miliardë dollarë në vitin fiskal 2019, e cila përfundoi në 30 qershor, me një rënie nga rreth 2.4 miliardë dollarë në vitin fiskal 2017. Por rënia e huave të Bankës Botërore për Kinën nuk është e shpejtë sa duhet për administratën Trump, e cila ka argumentuar se Pekini është shumë i pasur për ndihmë ndërkombëtare.(scan)

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button