Lajme

Turqi, Tërmeti çau në dysh shkëmbin gjigant, rrezikon t’u bjerë sipër shtëpive të fshatit

Tërmetet që ndodhën në Kahramanmaraş prekën thellësisht 11 provinca. Shumë shkatërrime ndodhën në Adana, e cila është ndër provincat e prekura, ndërkohë dëmet që tërmeti shkaktoi nuk ishin vetëm në njerëz dhe materiale, por edhe në natyrë.

Së fundmi, kanë dalë pamjet e shkëmbinjve të mëdhenj të çarë në mes në zonën e Kocaoğlan të distriktit Feke. Por, ajo që po shqetëson më shumë specialistët është fakti se, çdo ditë e më shumë çarja po zgjerohet, duke bërë që banorët e zonës të jenë në rrezik konstant.

Kjo për faktin se, edhe një lëkundje e vogël mund të sjellë pasoja katastrofike, pasi shkëmbi i thyer që mund të këputet nga mali, mund t’u bjerë shtëpive përsipër në çdo kohë.

Ekipet e bashkisë dhe AFAD-it kanë bërë një hetim pas denoncimit të banorëve të shqetësuar të lagjes. Është thënë se është planifikuar të largohet rreziku duke thyer gurët në zonën më me risk.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close