Lajme

U konfirmua në detyrë, ONM kundërshton vendimin për gjyqtaren e Vlorës

Gjyqtarja e Vlorës, Atalanta Zeqiraj, u konfirmua në qershor në detyrë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, por vendimi nuk është aprovuar nga ndërkombëtarët.

Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit (ONM) u ka paraqitur Komisionerëve Publikë rekomandimin për të ankimuar vendimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit. Procesi i “filtrimit” të gjyqtares në tre shtyllat e Vettingut, doli në përfundimin se gjyqtarja mori vlerësim pozitiv për pastërtinë e figurës dhe profesionalizmin.

Atalanta Zeqiraj përfundoi Shkollën e Magjistraturës në vitin 2014 dhe pas një periudhe stazhi në Gjykatën e Tiranës, e ushtron funksionin prej 7 vitesh në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Vlorë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: