Lajme

Veprimi i fundit i kushton shtrenjtë “WhatsApp”-it, 2 platforma të reja rriten në kurrizin e tij

Një përditësim i kushteve të tij të shërbimit, i cili është paksa i vështirë të shpjegohet, ka bërë që miliona përdorues të WhatsApp të adoptojnë shërbime alternative si Signal dhe Telegram.

Eksodi ishte aq i madh sa WhatsApp është detyruar të vonojë zbatimin e kushteve të reja, të cilat ishin planifikuar për 8 shkurt, dhe të zhvillojë një fushatë për kufizimin e dëmit për t’u shpjeguar përdoruesve ndryshimet që po bëjnë. Gjatë tre javëve të para të janarit, Signal ka fituar 7.5 milion përdorues globalisht, sipas shifrave të ndara nga komiteti i punëve të brendshme të parlamentit të MB dhe Telegram ka fituar 25 milion.

Në të dy rastet, rritja duket se ka ardhur në kurriz të WhatsApp. Të dhënat e gjurmuara nga firma analitike App Annie tregojnë WhatsApp që bie nga aplikacioni i tetë më i shkarkuar në Mbretërinë e Bashkuar në fillim të muajit në vendin e 23-të me 12 Janar. Ndërsa Signal, i cili nuk ishte as në 1.000 aplikacionet më të mira në MB në 6 Janar, u bë aplikacioni më i shkarkuar në vend në datë 9 janar.

Niamh Sweeney, drejtoresha e politikës publike të WhatsApp për Evropën, Lindjen e Mesme dhe Afrikën, i tha komitetit të punëve të brendshme se largimi i përdoruesve besohej se kishte të bënte me përditësimin e kushteve të shërbimit të kompanisë. Ajo tha se përditësimi kishte të bënte me dy gjëra: të mundësonte një seri të re karakteristikash rreth mesazheve të biznesit dhe “të bënte sqarime dhe të sigurosh transparencë më të madhe” rreth politikave para-ekzistuese të kompanisë. “Nuk ka asnjë ndryshim në ndarjen e të dhënave tona me Facebook kudo në botë,” tha Sweeney.

Por pas postimeve virale, për ironi të përhapura gjerësisht në WhatsApp, të cilat pretendojnë se politika e privatësisë në vend të kësaj i dha shërbimit të drejtën për të lexuar mesazhet e përdoruesve dhe për t’ia dorëzuar informacionin kompanisë së tij mëmë Facebook, WhatsApp-i njoftoi një vonesë në zbatimin e kushteve të reja të shërbimit. “Ne duam të jemi të qartë se përditësimi politikave nuk ndikon në asnjë mënyrë në privatësinë e mesazheve tuaja me miqtë ose familjen,” tha WhatsApp në një postim  në faqen e tij. Kompania thotë se do të vonojë zbatimin e politikës së saj të re deri në 15 maj.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close