Lajme

VIDEO\ Gripi i shpendëve, groposen 25 pula në Vlorë

25 shpendë janë asgjesuar në fshatin Aliban të Vlorës për shkak të gripit të shpendëve. Mësohet se asgjësimi u bë pas shfaqjes së rastit te gripit të shpendëve në një fermë oborri në Aliban. Groposja është kryer në fshat larg zonave te banuara.

Ditën e djeshme Ministria e Bujqësise konfirmoi vatrën e re të gripit të shpendëve në Vlorë. Ndërkohë që në fshatin Aliban të intervistuar për radio tv shqiptar banorët shprehen se nuk kanë dijeni për një vatër infeksioni dhe se pulat e tyre janë të vaksinuara dhe të shëndetshme.

Ata mohojnë që në fshatin e tyre të ketë një vatër infeksioni sa i përket gripit të shpendëve dhe nga ana tjetër thonë se deri më tani nuk u ka ngordhur asnjë pulë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close