Lajme

Vjen njoftimi i madh për emigrantet, Patentat shqiptare do të njihen në Gjermani

Nënshkrimi i marrëveshjes do të mundësojë konvertimin reciprok dhe njohjen e leje- drejtimeve mes dy shteteve, Shqipërisë dhe Gjermanisë. Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit të Transportit Rrugor tha për Monitor se marrëveshja ndihmon si shqiptarët emigrante rezidentë në Gjermani, por edhe shtetasit gjermanë rezidentë në Shqipëri.

Të gjithë emigrantët shqiptarë rezidentë atje që do të duan të konvertojnë patentën shqiptare në patentë gjermane, si edhe ato gjermane me shqiptare për shtetas apo posedues leje-drejtimi gjermanë rezidentë në Shqipëri. Procedurat do të kryhen pranë automotorizimeve respektive, sipas landeve në Gjermani dhe në drejtoritë rajonalet tona në Shqipëri.
Procesi do të lehtësojë e vijë në ndihmë shumë emigrantëeve tanë në Gjermani që nuk do të kenë nevojë të llojnë një autoshkollë nga e para atje, e cila do të kishte kosto e angari kohore për ta.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: