Lajme

Vlora, aty ku ruhen vlerat e trashëgimisë kulturore

Nga Anila Denaj

Vlora, aty ku ruhen vlerat e trashëgimisë kulturore. Enerjada dhe Kozeta janë dy sipërmarrese që me punën e tyre punojnë çdo ditë për të mbajtur gjallë traditën. Enerjada drejton prej 4 vitesh “Vintagelux” në Muradie.

Punishtja e saj ka në fokus riciklimin e tekstileve etnike, punës së dorës dhe tapicerive të ndryshme. Kozeta, me shumë vite përvojë në punimin e veshjeve me dorë. Edhe ajo ka dyqanin e saj në Muradie dhe po hedh hapat e parë drejt tregjeve të huaja. Së fundmi ka marrë edhe titullin “Mjeshtër.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: