Lajme

Vlora në pesë muajt e parë të vitit 2021 nuk ka gjetur qetësi, detaje

Vlora në pesë muajt e parë të vitit 2021 nuk ka gjetur q etësi. Përveç a tentatit të d ështuar për e liminimin f izik të Edison Begajt, qyteti është t ronditur edhe katër herë të tjera në atentate m afioze, duke e renditur në vendin e parë për kr imin gjatë këtyre muaj.

Gjithçka filloi në datën 6 shkurt, me e kzekutimin me kallashnikov të Gentjan Qarrit. V iktima po lëvizte në këmbë kur në drejtim të tij u q ëllua me b reshëri p lumbash.

Ngjarja vijon të jetë e pazbardhur, ndërsa dyshohet të jetë për larje hesapesh dhe prishje të pazareve të dr ogës. Qarri ishte d ënuar në Itali me 11 vite b urg për t rafikim të l ëndëve n arkotike.

Pa u bërë një muaj, Vlora do të bënte sërish lajm në kronikën e zezë. Tauland Gjika sapo kishte debatuar me autorët në një lokal në Vlorë për shkak të një borxhi dhe ishte larguar.

Gjika u e kzekutua sapo doli nga automjeti i tij me xhama të zinj. Njëri prej autorëve, Hansi Jonuzi, u ar restua në ditën e ngjarjes. Pak javë më vonë në polici u vetëdorëzua edhe Skerdian Gabrani.

Prilli u mbyll në qetësi në Vlorë, por 10 maji riktheu sërish atentatet mafioze. Bledar Birçaj u e kzekutua në një atentat të mirëorganizuar nga dy persona, ndërsa po lëvizte me dy persona të tjerë në automjetin e tij.

I kthyer vetëm një muaj më parë nga Spanja, v rasja e Birçaj po he tohet për k onflikte që mund të ketë pasur atje. H etuasit akoma nuk kanë mundur të gjejnë makinën e atentatorëve.

Kur jehona e plumbave ndaj Bledar Birçajt akoma nuk ishte shuar, Vlora u t rondit sërish. Delon Troqe u e kzekutua para biznesit të tij mbrëmjen e 21 majit.

Ndaj 38-vjeçarit, i cili sapo ishte kthyer nga Spanja u q ëllua me b reshëri k allashnikovi nga dy persona. Autorët u larguan dhe d ogjën mjetin në fshatin Sherishtë. Edhe Troqe kishte pak kohë që ishte kthyer nga Spanja.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: