Lajme

Vlora tashmë me një kinema moderne në ambjentet e pallatit të kulturës (FOTO)

Falë CIRCE Projectit të mbështetur nga programi Interreg IPA CBC Italy-Albania-Montenegro është realizuar digjitalizimi i plotë i sallës së Kinemasë në qytetin e Vlorës.

7 milion e 300 mijë lekë të reja, investim në formë granti nga European Union me te gjitha pajisjet digjitale DCP (Digital Cinema Projector) dhe Dolby Audio, super profesionale, projektim 2 deri 4K do të mundësojnë përfundimisht rikthimin e kalendarit kinematografik vjetor në Vlorë .

Një vlerë e shtuar në këtë praktikë kulturore të munguar prej mëse 30 vitesh në këtë qytet. Një sfidë e paimagjinueshme ndërkohë me burrokracinë vendore që Vlora të bëhet me Kinema .

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: