Lajme

Vlorë, 180 të paraburgosur janë pritur me atmosferë të ngrohtë, muzikë e të ftuar (Video)

Për 180 të paraburgosur të IEP Vlorë festat e fundvitit janë pritur me atmosferë të ngrohtë, muzikë e të ftuar.  Engjëllush Avdulaj, kreu i këtij institucioni theksoi se gjatë këtij viti i është kushtuar rëndësi e veçantë riedukimit dhe riintegrimin të të paraburgosurve, 90 prej tyre tashmë gëzojmë një diplomë profesionale, ndërsa po synohet hapja klasave të shkollës së mesme.

Në cilësinë e përfaqësuesit të Kuvendit të Shqipërisë dhe antares së Komisionit të Sigurisë, Pranvera Resulaj tha se ka ende shumë punë për të bërë për të ofruar klimë të mirë brenda institucioneve të vuajtjes së dënimit në Shqipëri. Drejtësia e re dhe funksionale është shpresa se parimet e së drejtës do të jenë në bazë të sistemit të drejtësisë, theksoi Deputeti Anduel Tahiraj i pranishëm në aktivitet.

Të ftuarve, iu janë dhuruar punë dore të vetë të paraburgosurve, ndërsa të veshur me kostume popullore këta të fundit kanë kënduar isopolifoni e i janë gëzuar festës. Në aktivitet merrnin pjesë përfaqësues të pushtetit lokal dhe komuniteteve ferare. Ndërsa në hyrje të ftuarit kanë paraqitur vaksinat elektronike, duke respektuar protokollet e anti – covid. Ky aktivitet u organizua nën kujdesin e IEPV Vlorë.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: