Lajme

Vlorë/Mblidhet Këshilli Bashkiak, miratohet plani social i kujdesit shoqëror 2018-2021

Eshte zhvilluar sot mbledhja e parafundit per kete vit e Keshillit Bashkiak te Vlores .Ne nisje te saj para rendit te dites Kryebashkiaku Dritan Leli ka kerkuar miratimin e keshillatreve per piken e pare dhe 12,te rendit te dites , perkatesisht miratimi  projket-vendimit per numrin e punonjesve dhe institucioneve te varesise se Bashkise Vlore dhe per miratimin e projket-vendimnit per kthim ne fond banese te ish godines se hetuesise.

Pas mirekuptimit me keshilltaret per t’i  transferuar ato ne mbledhjen e radhes,eshte miratuar rendi i dites me 14 pika.4 prej tyre ju referuan pajisjes me Amt ne pronesi per token bujqesore ne perdorim ne fshatrat Dukat , Akerni,Risili e Mekat si dhe ne rajonin 5.

Pjese e rendit te dites dhe deklarimi i mbarimit te mandatit te keshilltarit te Keshillit te Bashkise te Emiljano Hajrulla,i cili ka dhene doreheqjen nga ky mandat.

Mbledhja e Keshillit  Bashkiak u zhvillua per 2 ore e 30 min dhe u miratuan 14 projekt-vendime.

Dhenia e ndihmes nga fondi i kushtezuar per muajin tetor 2018 ,pagesa e fondit te aftesise se kufizuar per mujain nentor ,miratimi i p-vendimit nga te ardhurat e bashkise per muajin tetor 2018 ,projketvendime qe jane miratuar njezeri nga keshilltaret ne mbledhjen e sotme.Nderkohe qe ne axhenden e sotme eshte shtruar dhe diskutuar plani social i kujdesit shoqeror per vitet 2018-2021 te bashkise Vlore.Drejtorja e ndihmes ekonomike dhe sherbimit social Irena Stasa ka zberthyer per keshilltaret kete pakete sociale.

Plani social i bashkise Vlore sipas projek-tvendimit nuk siguron thjesht zbatimin e ligjit por behet garantues dhe mbrojtjes i jetes dhe dinitetit te qytetareve vlonjat ,perfitues te sherbimeve te kujdesit shoqeror.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close