Lajme

Vlorë: Po na lini pa bukë,U ndalohet të hyjnë në fushën e riciklimit të mbetjeve, romët shkojnë dhe hedhin plehrat para Bashkisë

Përfaqësues të komunitetit Rom-egjiptian po protestojnë aktualisht përpara bashkisë së Vlorës,  për të kundërshtuar vendimin për ndalimin e riciklimit brenda territorit të fushës aktuale të grumbullimit të mbetjeve. Ky vendim vjen paralelisht me vijimin e punimeve të landfilldit të Sherishtës.

Për shumë prej ricikluesve të punësuar në dy kompani që bëjmë ndarjen e mbetjeve në burim, ku vendim do të thotë t’i lësh pa bukë. Ata kërkojnë rishikimin e vendimit dhe paralajmërojnë përshkallëzim të protestave. Familjet e komunitetit rom nuk do lejohen më të bëjnë ndarjen dhe mbledhjen e mbetjeve. Kjo ka sjell dhe reagimin e tyre. Ata thonë se janë dhjetra familje që ushqehen me kanace dhe plastikë.

 

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close