Lajme

Vlorë, pronarët e bizneseve protestojnë sërish në “Lungomare”: Ja dy kërkesat tona kryesore

Pronarët e bizneseve në zonën e “Lungomares” në Vlorë nuk heqin dorë nga protesta. Mbrëmjen e sotme ata deklaruan se nëse dy kërkesat e tyre, për zgjatjen e orarit të lejimit të muzikës deri në 24:00 dhe lejimit të orës policore të lëvizjes nga 24:00 në 02:00 nuk do të tërhiqen, por do të vazhdojnë protestën. Vendimin e qeverisë për zgjatjen e fashës vetëm me një orë të lejimit të muzikës, e cilësuan “karamele”.

“Këtu është kulmi i protestës sonë, ne paralajmëruam mbyllje totale për 24 orë të bizneseve. Jemi mbledhur këtu të gjithë në një zë unanim, që ne këtë cështje e kemi problem serioz dhe është si puna e armëve kimike, që u mblodhën të gjithë, që nuk kishte asnjë lidhje politike, por është indinjatë e sinqertë që na prek të gjithëve. Të hiqet gardhi policor, nuk ka polici në sfond, por vetëm turizëm.

Fasha orare të paktën të kalojë deri në orën 02:00 dhe pa ndotjen akustike që e përmendi edhe kryeministri që jemi plotësisht dakord, por ne nuk mund të ndjekim dot klientët në orën 2 dhe me logjikë të shëndetshme nga ora 24:00 deri në 2 të mëngjesit klientët janë më në pakicë dhe ambienti është më i sigurt dhe qetë përsa i përket covid dhe ora muzikore që kërkuam, që ne na u duk si një karamele që na u dha nga ora 22:00 deri në 23:00, sidoqoftë faleminderit edhe për atë.

Ne kërkojmë që deri në 24:00 ne të kemi një sfond muzikor që të ushtrojmë biznesin tonë. Nesër do të vazhdojmë dhe do të presim përgjigjen e kryeministrit, jemi duke diskutuar për hapat e radhës.

Besojmë që kjo protestë e jona dhe ky mesazh të merret shumë seriozisht nga qeveria. Jo vetëm me fashën muzikore, por edhe policore që nga 24:00 të shkojë në 02:00, dhe si në cdo vend të Europës të mos vijnë policët me uniformë, por civilët. Sikur ne ushtrojmë profesionin, kërkojmë të njëjtën gjë edhe nga policia. Për policët e thjeshtë kemi rezervat tona.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close