Lajme

Vrasja e tre grave dhe plagosja e 3 të tjerave, Komisioni i Ligjeve kërkon informacione nga disa institucione të vendit: Qëllimi, për të verifikuar…

Komisioni i Ligjeve në Kuvend i është drejtuar disa institucioneve të vendit duke i kërkuar informacione për ngjarjen që tronditi vendin dy ditë më parë ku mbetën të vrara 3 gra ndërsa u plagosën 3 të tjera. Për ngjarjen në fjalë u arrestua shtetasi Dan Hutra, një person me precedent të theksuar kriminal.

Kryetarja e këtij komisioni, Klotilda Bushka u ka dërguar kërkesa ILD-së, Ministrisë së Brendshme, Ministrisë së Drejtësisë, Policisë së Shtetit dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Burgjeve për informacion mbi zbatimin e ligjit nr. 62/2022 “Për Regjistrin Kombëtar të të Dënuarve për Krime Seksuale”.

Bushka gjithashtu u çoi kërkesë edhe Këshillit të Lartë Gjyqësor ku i kërkohet informacion mbi zbatimin e detyrimeve për krijimin e bazës së të dhënave mbi vendimet gjyqësore për raste të dhunës në familje dhe asaj me bazë gjinore, sipas përcaktimeve të Ligjit nr. 9669/2018 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”, të ndryshuar.

Njoftimi i Kuvendit të Shqipërisë:

Mbi ngjarjet tronditëse të vrasjes dhe plagosjes së grave. Komisioni i Ligjeve i Kuvendit kërkon informacion nga institucionet publike.

Pas ngjarjeve tragjike të vrasjes së tre grave dhe plagosjes së tre të tjerave, në fillim të muajit Mars, Kryetarja e Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut e Kuvendit, znj. Klotilda Bushka, në funksion të ushtrimit të kompetencës monitoruese të Komisionit për zbatimin e legjislacionit dhe garantimin e respektimit të të drejtave të njeriut, u është drejtuar disa institucioneve publike, duke iu kërkuar informacionet përkatëse me qëllim verifikimin paraprak të situatës.

Kryetarja e Komisionit të Ligjeve, znj. Bushka, i ka kërkuar Inspektorit të Lartë të Drejtësisë, informacion mbi masat e marra për verifikimin e përgjegjësive të mundshme disiplinore të magjistratëve në prokurori e gjykata, ku janë shqyrtuar çështje ndaj autorit të krimeve.

Nga Ministria e Brendshme, Ministria e Drejtësisë, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit dhe Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve është kërkuar informacion mbi zbatimin e ligjit nr. 62/2022 “Për Regjistrin Kombëtar të të Dënuarve për Krime Seksuale”.

Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Ministrisē së Drejtësisē i kërkohet informacion mbi zbatimin e detyrimeve për krijimin e bazës së të dhënave mbi vendimet gjyqësore për raste të dhunës në familje dhe asaj me bazë gjinore, sipas përcaktimeve të Ligjit nr. 9669/2018 “Për masat ndaj dhunës në marrëdhëniet familjare”, të ndryshuar.

Bashkisë Tiranë e Bashkisë Kamëz i kërkohet informacion nëse ka referim në mekanizmat e koordinuar te referimit të rasteve të dhunës në familje sipas detyrimeve ligjore per autorin e krimeve në fjalë dhe masat e marra, nëse ka.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close