fbpx
Lajme

Zbulohen detaje/ Ku do të ndërtohen karantinat, në rast se ko.ronavir.us prek Shqipërinë

Më shumë se 1660 vde.kje janë raportuar deri më tani nga koronavirusit që ka shpërthyer në Kinë. Viktima e parë në Evropë u shënua dhe autoritetet shëndetësore në Tiranë janë duke diskutuar për vendet e mundshme ku mund të ngrihet karantinë, nëse vir.us.i vdekjeprurës do të arrijë në vendin tonë.

Top Channel raporton se ndonëse po diskutohet në nivel ekspertesh nuk deklarohet vendi se ku do të jetë karantina. Sipas autoriteve mosdeklarimi lidhet me çështje sigurie, por ndërkohë Italia, vendi ynë fqinj, por jo vetëm, i kanë deklaruar ato.

Dy vende janë të mundshme ku do të ngrihen karantinat nëse do të kemi raste me koronavirus, sipas TCH.

Një plan është boshatisja e godinës së sherbimit infektiv në QSUT dhe  trasferimi i pacientëve drejt spitaleve të tjera, ndërsa një tjeter  ku mund të ngrihet karantina është  menduar në pjesën jugore të Tiranës, larg zonës së banuar. Por ende nuk dihet nëse godina që është planifikuar është pajisur me infrastrukturën e nevojshme dhe shërbimet e kërkuara. Pasi  përveç kësaj një vend karantinë duhet edhe të vlerësohet nga ekspertët nëse është e përshtatshme për të pasur  këtë funksion. Karantina ngrihet pikërisht për ato raste që do të dyshohen se janë prekur nga koronavirusi  për t’i mbajtur ata të veçuar nga njerëzit e tjerë  duke i ofruar të gjitha  shërbimet  deri në përfundim të periudhës se inkubacionit e cila është përcaktuar 14 ditë.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button