Lajme

Zbulohet kërkesa e SPAK për Interpolin: Sokol Xhura shpallet…

Prokuroria e Posaçme kundër K rimit dhe Korrupsionit i ka dorëzuar Interpolit mandat a rrestin ndërkombëtar për Sokol Xhurën, i cili dyshohet si poseduesi i një depoje a rmatimesh në Tiranë, ku u gjet një sasi rekord m unicionesh.

Xhura rezulton se 2 javë para operacionit është larguar drejt SHBA ku jetonte prej disa vitesh. Ndërkohe sipas burimeve mësohet se asenali i armëve i gjetur në  qendrën artistike “Migjeni”, është dërguar në laboratorin e policisë shkencore në policine e Shtetit, ku ekspertët janë duke kryer verifikime nëse këto armë janë përdorur neë ngjarje të tjera K riminale apo jo.

Pra, Instituti i Policië Shkencore që ndodhet në Ministrinë se Brëndshme është kthyer në një “depo” a rmësh, pasi ku a rmëve të sekuestruara 4 ditë më parë po u bëhet ekspertim balistik dhe daktilografik në a rmët l uftarake të sekuestruara janë të llojeve të ndryshme si: snajper, antitanke, k allashnikovë, pistoleta, silenciatorë, radio policie e ushtrie, optikë termikë për snajper, pjesëlë të ndryshme për modifikimin e armëve luftarake e sasi municionesh luftarake.

Arsenali i a rmëve në ndërmarrjen artistike ‘Migjeni’ e cila ishte në pronësi Sokol Xhurës u gjet falë teknologjisë. Nëpërmjet aplikacionit ‘Google Maps’ bashkëpunëtori i drejtësisq, Enver Jamaku ndihmoi drejtësinë në gjetjen e depos së a rmëve në ish-ndërmarrjen artistike ‘Migjeni’.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close