fbpx
Lajme

Zgjidhen anëtarët e rinj të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi. Gjyqtari Ervin Pupe do jetë kryetari i ri i KED

Nga shorti i hedhur sot në Presidencë anëtari i gjykatës së lartë Ervin Pupe është zgjedhur anëtar i KED, që do të jetë dhe kryetari i ri i KED, ndërkohë që po nga Gjykata e Lartë, Ilir Panda do të jetë anëtari zëvëndësues në KED.

Marsida Xhaferllari – nga Gjykata Kushtetuese
Elsa Toska – nga Gjykata Kushtetuese
Ervin Kupe – nga Gjykata e Lartë

Adnan Xholi – nga Prokuroria e Përgjithshme
Astrit Kalaja – nga Gjykatat e Apelit
Elona Toro – nga Gjykatat e Apelit
Gjon Fusha – përfaqësues nga Prokuroritë e Apeleve
Genti Xholi – përfaqësues nga Prokuroritë e Apeleve
Erinda Selimi – nga Gjykatat Administrative të Apelit Po kështu përveç nëntë anëtarëve shorti përcaktoi edhe anëtarët zëvendësues të cilët do të jenë:

Fiona Papajorxhi – nga Gjykata Kushtetuese
Ilir Panda – nga Gjykata e Lartë
Kujtim Luli – nga Prokuroria e Përgjithshme
Zeqine Sallaku – nga lista e kandidatëve të Gjykatës së Apelit
Kleanth Zeka – përfaqësues nga Prokuroritë e Apeleve
Gentiana Xhelili – nga Gjykatat Administrative të Apeleve KED-ja e vitit të ardhshëm do të drejtohet nga Ervin Pupe, i cili si përfaqësues i Gjykatës së Lartë, dhe sipas formulës së kompozimit të Këshillit, do të jetë automatikisht drejtues i saj.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button