Lajme

Zhvillime të papritura në Itali, Draghi i drejtohet Senatit: Kërkoj votëbesim

Zhvillime të papritura vijnë nga Italia, teksa kryeministri Mario Draghi i është drejtuar sot Senatit.

“Kërkoj një votëbesim”, u shpreh në Senatin e Romës Draghi, ndërkohë që zhvillimet politike në vend janë të shpejta dhe pasiguria është e lartë.

“Demokracia jonë është parlamentare, unë e respektoj dhe e njoh, nuk kërkova kompetenca të plota, kërkova mbështetjen e parlamentit”, tha Draghi pa njoftuar dorëheqjen e tij, por duke e lënë dritaren e hapur për të qëndruar në pushtet.

Draghi kërkoi që t’i jepet besim rezolutës së paraqitur nga senatori Casini. Presidentja e Senatit, Maria Elisabetta AlbertiCasellati, ndërpreu seancën dhe thirri kreun e grupit. “Italia ka nevojë për një pakt të ri zhvillimi konkret dhe të sinqertë. Ju jeni gati ta rindërtoni këtë pakti? Ne jemi këtu në këtë dhomë vetëm sepse e kanë kërkuar italianët. Është një përgjigje që duhet t’ua jepni të gjithë italianëve”, tha kryeministri.

Rezoluta parashikon: “Pasi dëgjohen komunikimet e kryeministrit, miratohet”. Por qendra e djathtë ka bërë të ditur se nuk do ta votojë.

Qendra e djathtë e qeverisë, në përfundim të samitit të ri, ka bërë të ditur se do të votojë vetëm rezolutën e saj, e cila kërkon një “pakt” për një qeveri të re, të rinovuar thellësisht.

Nga ana tjetër, Presidenti Sergio Mattarella është përpjekur të bindë Draghin që të mos largohet pasi Italia po përballet me krizën që ka prekur të gjithë Evropën.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close