Lajme

Zv.ministri jep detaje për ngjarjet e fundit në Elbasan dhe në Vlorë

Për v rasjet e fundit në Elbasan dhe në Vlorë, autoritetet shqiptare janë duke bashkëpunuar edhe me EUROPOL, por edhe me vende të caktuara të Bashkimit Europian.

Deklarata u bë nga zv/ministri i Brendshëm, Besfort Lamallari, i cili foli për grupe k riminale, të cilat janë aktive brenda dhe jashtë vendit.

“Grupet k riminale janë aktive brenda vendit dhe jashtë vendit. V rasjet konsiderohen si një nga veprat më të rënda, por gërryejnë edhe kapitalin social dhe njerëzor duke krijuar panik. Për fat të keq vënë në dyshim edhe besueshmërinë e institucioneve që janë aty për të garantuar jetën e njerëzve.  Mbetet për tu h etuar deri në fund.

Ka një grup h etimor për të dy rastet si në Vlorë dhe në Elbasan që udhëhiqet nga policia dhe ka mbështetjen e policisë dhe oficerëve të policisë gjyqësore. Ka një bashkëpunim për të dyja rastet me Europol dhe bashkëpunim konkret me vendet e caktuara të BE ku mendohet se ka pika takime për ngjarjet konkrete”, tha Lamallari në një intervistë për News24.

V RASJA E PJERIN XHUVANIT

V rasjen e Pjerin Xhuvanit, 4 ditë para zgjedhjeve, numri dy i ministrisë së Brendshme e konsideroi si një k rim që njollosi procesin zgjedhor.

“Ishte një ngjarje k riminale që për fat të keq njollosi procesin zgjedhore. Ndonëse dita e zgjedhjeve ishte e qetë, ngjarja në Elbasani ishte reminishencë e të shkuarës

Nëse bën një analizë të përgjithshme Elbasani zë 7% të k riminaliteti, që është normal duke marrë parasysh edhe elemente të tjerë si demografia. Për shkak se aty ka edhe një histori të grupeve aktive k riminale në vend është dashur edhe prania e shtuar e policisë, duke marrë shkas edhe nga ngjarja e fundit”, u shpreh Lamallari.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
%d bloggers like this: