Lifestyle

Çfarë ndodh me trurin në minutat e fundit të jetës

Të gjithë janë kuriozë se çfarë ndodh me trurin e njeriut pak minuta para se të ndërrojë jetë. Studiuesit kanë zbuluar se një valë e aktivitetit elektrik në tru, e quajtur ‘depresioni i përhapjes’ shënon momentin përfundimtar para vdekjes.

Ndërsa shqyrtonin trurin e pacientëve që po largoheshin nga jeta, ekspertët vunë re një shqetësim tek ata. Zbulimi sugjeron se vetëdija mund të jetë e pranishme për shumë minuta edhe pse pjesa tjetër e trupit ka ndaluar dhe nuk tregon më shenja jete.

Kështu ata dhanë mundësinë që deri në pesë minuta, procesi i ndërprerjes së trurit mund të kthehet mbrapsht. Studimi u bë nga një ekip neurologësh përfshirën universitetin Charite në Berlind si dhe pacientë nga Gjermania e Ohio.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close