fbpx
Lifestyle

Çfarë ndodh në trupin tuaj kur hiqni kafenë? Ja si ta përballoni

Konsumuesit e kafesë e dinë se çfarë do të thotë të kesh dy personalitete, personin që ishe para se të pije një gëllënkë kafe dhe në personin që u shndërrove.

Të jesh një konsumues i rregullt i kafeinës dhe të heqësh dorë nga ajo është shumë e vështirë. Prandaj, ne kemi vendosur të ju tregojmë se si reagojnë trupat tanë kur ndalojmë së konsumuari kafe dhe do të ju japim disa këshilla se si t’i zvogëloni këto efekte negative.

Kur  ndaloni së konsumari kafe:

  • Pesha e trupit tuaj ka të ngjarë të ndryshojë
  • Përqëndrimi do të jetë më i vështirë
  • Mund të pësoni dridhje
  • Ankthi do të fillojë
  • Dhimbjet e kokës do të jenë më të shpeshta
  • Do të keni energji të ulët

Si mund t’i zvogëlojmë këto efekte negative?

  • Zvogëloni konsumimin e kafeinës me një ritëm të qëndrueshëm
  • Qëndroni të hidratuar dhe pini çaj
  • Ushtrohuni dhe bëni pushim cilësor
  • Ndryshoni dietën tuaj

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button