Lifestyle

‘E hëna blu’, ja si duhet ta përballoni sot ditën më të trishtueshme të vitit

Dita e sotme, 18 janari është quajtur si dita më e trishtuar e vitit. E quajtur “E hëna blu”, ajo mendohet se është një nga ditët kur njerëzit janë më të trishtuar dhe më pesimistë se çdo ditë tjetër të vitit. Sipas formulës, “e hëna blu” bie në të hënën e tretë pas Vitit të Ri.  Këtë vit, “e hëna blu” është ajo e 18 janarit. Gjashtë këshilla për relaksim nëse ndiheni të shqetësuar:

  1. Bëni një pushim

Thjesht largimi nga diçka stresuese për disa minuta ose largimi nga rutinat dhe mendimet tuaja normale mund t’ju japin hapësirë ??dhe distancë të mjaftueshme për t’u ndjerë më të qetë.

  1. Përqendrohuni në frymëmarrjen tuaj

Të mësoni të merrni frymë më thellë mund t’ju ndihmojë të ndiheni shumë më të qetë

  1. Kaloni kohë në natyrë

Kalimi i kohës jashtë dhe në hapësira të gjelbërta mund të jetë i shkëlqyeshëm për shëndetin tuaj fizik dhe mendor

  1. Provoni relaksim aktiv

Relaksimi nuk do të thotë të qëndroni ulur – ushtrimi i butë mund t’ju ??ndihmojë të relaksoheni gjithashtu

  1. Bëhuni krijues

Kontaktimi me anën tuaj artistike mund t’ju ndihmojë të ndiheni më të qetë dhe të relaksuar

  1. Dëgjoni muzikë

Muzika mund t’ju relaksojë, t’ju lidhë me emocionet tuaja dhe t’ju largojë nga mendimet shqetësuese.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close