Lifestyle

E pranojne dhe doktorët më në fund: Ky është fruti ‘magjik’

Vishnjat jo vetëm që ulin shtypjen e gja.kut, por ulin edhe nivelin e insulinës në gjak, janë rezultate të hulumtimit të ri. Studimet e mëparshme kanë hulumtuar aspektet individuale të sindromës metabolike, siç janë shtypja e gjakut dhe trigliceridet, ky është studimi i parë i cili ka hulu.mtuar se si ndikojnë vishnjat në rezistencën ndaj insulinës, hiperte.nsionit dhe mbipeshës.

Më se e rëndësishme është që kemi vërejtur ulje të konsiderueshme të shtypjes sistolike të gjakut në orët e para pas konsumimit të vishnjave. Përbërja unike e vishnjave përfshin antociane, polifenole të tjera dhe fibra, thonë hulumtuesit. Gjatë studimit gjashtëjavor pjesëmarrësit në eksperiment kanë konsumuar lëng vishnje të përzier me 100 mililitra ujë, pilula me komponentin e vishnjave apo placebo.

Hulumtuesit kanë zbuluar që ata të cilët kanë pirë lëng kanë pasur zvogëlim të konsiderueshëm të shtypjes sistolike të gja.k.ut dy orë pas konsumimit, në krahasim me pijen placebo ndërsa pi.lul.at kanë ulur dukshëm nivelin e insulinës në afat prej një ore.

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close