fbpx
Lifestyle

E thotë shkenca: Kjo është koha ideale për të pasur një fëmijë

Koha ideale për të pasur një fëmijë është në mes të moshës 25 deri në 30 vjet për nga ana biologjike.

Kjo është mosha më e mirë për një femër që të bëhet nënë për herë të parë sipas një studimi të kryer në SHBA. Ndryshimi i jetës ka ndryshuar dhe periudhën kur familjet nisin të bëjnë fëmijën e parë. Nëse para disa vitesh mosha mesatare ishte 24 vjeç, sot ajo është rritur në 29 vjeç.

Megjithatë kjo gjë varet dhe nga shumë faktor të jashtëm si aspekti social, arsimor dhe ekonomik.
Femrat në zonat rurale kanë më shumë gjasa që të bëhen nënë në moshën 20 vjeçare, ndërse femrat që jetojnë në zonën e bregdetit apo qytet fëmijën e parë e nisin rreth moshës 31-32 vjeçare. Sipas ekspertëve kjo ndodh për shkak se femrat që jetojnë në qytet i përkushtohen më shumë një përgatitje profesionale dhe kërkojnë të kenë të ardhura të mjaftueshme kur të sjellin fëmijën e parë në jetë.

Megjithatë studiuesit amerikan shprehen se ndonjëherë për nisjen e një fëmije mjafton dëshira personi i duhur që keni përkrahë. Prandaj vajza nëse i keni këto atëherë nuk është as herët as vonë për të marr këtë hap të bukur.

Trego më shumë

Artikuj të ngjashëm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button